Na weekend nat en zachter weer op komst

© ANP / Jeffrey Groeneweg

Na een koud begin van het weekend staat Nederland weer wat zachter weer te wachten. Volgens Weeronline kan het maandag regionaal 15 graden worden. Wel wordt het dan erg nat en onstuimig met kans op zware windstoten.

Redactie

De eerste dag van het weekend begint koud met op veel plaatsen lichte vorst. Op veel plekken kan het nog een tijd glad zijn door sneeuwresten of bevriezing van natte weggedeelten. In de middag stijgt de temperatuur naar 5 tot 7 graden. Op de meeste plaatsen blijft het droog maar met name in het noorden en oosten van het land is kans op een winterse bui.

Temperatuur aan de lage kant

Zondagochtend is er veel bewolking en kan af en toe regen vallen. De temperatuur is nog aan de lage kant en daarom kan in eerste instantie naast regen ook natte sneeuw vallen. In de middag waait een stevige zuidwestenwind, waarmee zachtere lucht wordt aangevoerd. Hierdoor stijgt de temperatuur in de loop van de middag naar 8 graden in het noorden tot 11 graden in het zuiden.

Volgens het weerbureau volgt na het weekend een behoorlijk natte periode. De middagtemperatuur ligt vaak tussen 7 en 11 graden, behalve op maandag. Op de eerste dag van de nieuwe week trekt zeer zachte lucht over het land waardoor het 12 tot 16 graden wordt. Lekker terrasweer is het echter niet. Het is maandag kletsnat en onstuimig met veel wind.