Twintig koren uit heel Nederland naar festival Sing Challenge bij de Schatberg in Sevenum

© Getty Images/iStockphoto

Sevenum -

Meer dan twintig koren uit heel Nederland nemen op 18 en 19 maart deel aan de Sing Challenge bij de Schatberg in Sevenum.

Marcel van Lier

Shantygroep De Maashave stond in 2009 aan de wieg van de stichting Sing Challenge, die met dit tweedaagse festival het actief zingen wil promoten. Er is een grote diversiteit aan muziekstijlen te beluisteren, van klassiek tot pop en van shanty tot smartlap.

Voor het eerst sinds drie jaar is er weer sprake van een volwaardig opzet. In 2020 en 2021 ging de Sing Challenge niet door vanwege corona, vorig jaar werd gekozen voor een afgeslankt programma. De optredens vinden plaats op twee podia in de geheel verbouwde Plaza van de Schatberg en de Peelzaal. De deelnemende koren zijn afkomstig uit het hele land, van Rotterdam tot Sneek. Uit Noord-Limburg komen Forever Young (Venlo), shantygroep De Maashave (Grubbenvorst), mannenzanggroep Bon Apart (Beringe), popkour Bravoure (Velden), rockkoor Rock in Rooy (Venray), smartlappenkoren De Sjanellekes (Venray) en Schoën Luuj (Venlo), de Sing Along Singers (Reuver), vocalgroup Avolon (Arcen) en zanggroep MetAlleMan (Horst).

Het festival begint op beide dagen om 11.00 uur. Zaterdag duurt de Sing Challenge tot 20.15 uur en zondag tot 18.00 uur. De toegang is gratis.