Mol en winnaar van ‘Wie is de Mol’ bekend: ‘De grootste uitdaging van mijn leven’

De finale op Paleis Soestdijk.© AVROTROS

Bij de ontknoping van Wie is de Mol? werd zaterdagavond vanuit de tuin van Paleis Soestdijk bekend dat presentator Jurre Geluk dit seizoen de Mol was. Journalist Daniël Verlaan ging er met de winst vandoor: een geldbedrag van ruim 11.000 euro.

Redactie

Zwemster Ranomi Kromowidjojo is het 23e seizoen de verliezend finalist. Alle drie de finalisten hadden vooraf aangegeven de Mol te willen zijn.

De finale, met daarin onder meer de mollenstreken van alle afleveringen, werd live uitgezonden op NPO 1. De finale was dit jaar voor het eerst sinds corona weer met publiek.

Kijkcijfers

Ondanks alle vernieuwingen en spectaculaire wendingen bleven de reguliere kijkcijfers dit jaar wat achter op de afgelopen jaren. Gevraagd naar een mogelijke oorzaak hiervoor, kwam presentator Rick van de Westelaken uit bij corona. „Corona heeft de afgelopen drie jaar de kijkcijfers enorm beïnvloed. Mensen konden nergens naartoe, er was geen alternatief, niet buiten de tv om tenminste. Je kunt er onder normale omstandigheden niet van uitgaan dat het dan hetzelfde blijft. Ik vind de kijkcijfers dan ook heel erg binnen de verwachting. Ik ben blij dat er weer zoveel mensen gekeken hebben.”

Jurre Geluk: ‘Grootste uitdaging van mijn leven’

Jurre Geluk.© AVROTROS

Jurre Geluk vond het flink lastig om de Mol te zijn in het programma Wie is de Mol? Tegen het ANP noemt de programmamaker het „de grootste uitdaging van mijn hele leven”.

„Ik was denk ik iedere minuut van de dag bang om ontdekt te worden”, vervolgt Geluk. Uiteindelijk bleek het binnen de kandidaten wel mee te vallen. „Ik werd binnen de groep totaal niet verdacht, alleen door Daniël (Verlaan, de uiteindelijke winnaar).”

In zijn eigen omgeving ging het wel een stuk anders, zegt Geluk. „Ik had het gevoel dat alle mensen om mij heen dachten dat ik het was”. Zo ook zijn moeder. „Maar ja, die kent mij ook gewoon het allerbeste natuurlijk.”

Geluk geeft zijn opvolger het advies om niet te veel op de voorgrond te zijn, maar alleen als het nodig is. Ook zou de 31-jarige presentator niet twijfelen als hij wordt gevraagd om nog een keer mee te doen aan het populaire programma. „En dan doe ik het nog tien keer beter.”