Eaters verliest van hekkensluiter en moet nog vol aan de bak

© Getty Images

Geleen -

De ijshockeyers van Eaters hebben een 5-3 nederlaag geleden in de halve finale van de Coupe der Lage Landen. Zoetermeer Panters bleek te sterk in het troosttoernooi.

Roel Heynen

Na de domper van vorige week in de kwartfinale van de Bene-League moest Eaters zich deze week nog een keer opladen voor een reeks wedstrijden die zo absoluut niet hadden willen spelen. De Coupe der Lage Landen is een troosttoernooi voor de verliezers van die kwartfinale. Eigenlijk spelen die vier teams dus om de plekken vijf tot en met acht. Eaters teft daarin dit weekend twee keer Zoetermeer Panters, de nummer acht uit de reguliere competitie.

Dat Eaters de dreun van vorige week tegen Herentals nog niet te boven was, bleek in het begin van de wedstrijd in Zuid-Holland. Cody van Lierop bracht de ploeg wel nog op 1-0, maar daarna namen de Panters het initiatief. Zij scoorden er lustig op los en zagen ineens 4-1 op het scorebord verschijnen.

Sterker

In de tweede periode wist Eaters echter langzaam iets terug te doen. De ploeg werd sterker en scoorde ook twee keer via Nick Verschuren en Lars van Sloun. De derde periode beloofde daarmee nog spannend te worden. Eaters aasde op de gelijkmaker, maar het enige doelpunt in het laatste deel viel in het Geleense doel.

Eaters speelt zondagavond de tweede wedstrijd in deze best-of-three serie. Bij winst spelen de twee ploegen komende dinsdag ook in Geleen de beslissende wedstrijd.