Limax verliest tweede topper op rij

© Getty Images

De volleyballers van Limax hebben de verre uitwedstrijd tegen Lycurgus verloren. In Groningen werd het 3-1 voor de thuisploeg die Limax op de ranglijst passeert.

Roel Heynen

Lycurgus blijkt dit seizoen een ware angstgegner voor de ploeg van Guido Görtzen. De derde onderlinge wedstrijd leverde opnieuw een overwinning voor de Groningers op. Zondagmiddag was het ook Lycurgus dat een maatje te groot was voor Limax in de eerste twee sets. De coach vond dat Lycurgus ‘een klasse beter was’.

Spannender

In de derde set wist Lycurgus minder goed druk te zetten op de verdediging van Limax. Daarmee kwam de uitploeg toch knap terug in de wedstrijd. Die set werd dan ook 25-20 gewonnen, waardoor de wedstrijd weer spannender werd. Limax kon dat echter niet vasthouden in de vierde set. Lang bleef het gelijk opgaan, maar tegen het einde liep Lycurgus toch weg en kreeg het vier matchpoints. Limax wist er nog twee weg te werken, maar bij de derde werd het beslist.

Lycurgus passeert Limax op de ranglijst. De strijd tussen de beste vier teams is ongemeen spannend, mede door de zege van Orion op koploper Dynamo. Zondag speelt Limax thuis tegen nummer vijf SSS. Die partij mag Limax zeker niet verliezen.