Europese gebedsestafette voor vrede in Oekraïne in acht Limburgse dekenaten

© Getty Images

Roermond -

Net als de afgelopen twee jaar wordt er ook nu weer in de veertigdagentijd een Europese gebedsestafette voor vrede gehouden. Deze keer staat daarbij de vrede in Oekraïne centraal. In zeker acht dekenaten in Limburg zijn er vrijdag vieringen: Heerlen, Horst, Kerkrade, Maastricht, Roermond, Thorn, Venlo en Venray.

Redactie

De gebedsestafette is een initiatief van Commissie van Europese Bisschoppenconferenties (CCEE). Aan alle Europese bisschoppenconferenties is gevraagd om minstens op één plek te bidden en de heilige mis op te dragen voor de slachtoffers van de oorlog en voor de vrede in dit land.

De estafette is op 22 februari van start gegaan in Albanië. In 39 landen wordt steeds op een andere dag gebeden. De Nederlandse bisdommen organiseren op vrijdag 17 maart op verschillende plekken eigen vieringen als onderdeel van deze estafette. In Limburg wordt gebeden voor vrede en ook voor de slachtoffers van de recente aardbevingen.

De vieringen in het Bisdom Roermond: 9.00 uur Pancratiuskerk, Heerlen; 18.30 uur Lambertuskerk, Horst; 19.00 uur parochiekerk O.-L.-V. Onbevlekt Ontvangen, Terwinselen; 9.00 uur dagkapel van de Sint-Servaasbasiliek, Maastricht; 9.00 uur Munsterkerk, Roermond; 11.00 uur Kapel onder de Linden, Thorn; 9:00 uur Martinusbasiliek, Venlo; 9.00 uur Petrus’ Bandenkerk en 18.30 uur Paterskerk, beide in Venray.