Streekfavorieten kansrijk op EK indoor voor modelstockcars in Horster Mèrthal

Zondag verschijnen ook enkele streekfavorieten aan de start.© De Peeldrivers

Horst -

De Mèrthal in Horst wordt deze week weer omgebouwd tot racecircuit voor de 27ste editie van het EK indoor voor modelstockcars.

Marcel van Lier

De deelname van twintig coureurs uit Engeland bewijst dat de race in Horst internationaal hoog aangeschreven staat. De organiserende Peeldrivers ontvangen verder deelnemers uit België, Duitsland, Schotland en Nederland. Zij strijden op 18 en 19 maart om de Europese indoortitel.

De Nederlandse modelstockcarrijders hebben de jarenlange Britse hegemonie doorbroken en behoren inmiddels tot de Europese top. Onder heb bevinden zich ook enkele streekfavorieten, zoals Jeroen Janssen uit Sevenum, Sven Versteegen uit Melderslo en Dennis van Asten uit Horst.

Ook titelhouder Craig Hook uit Engeland verschijnt aan de start, evenals outdoor wereld- en Europees kampioen Maikel Rutten uit Lobith. Bij de junioren tot 16 jaar behoort Teun Jansen uit Velden tot de kanshebbers.

De wedstrijden, waarbij topsnelheden tot 90 kilometer per uur worden gehaald, zijn op zondag. De finales beginnen om 13.00 uur. Daags ervoor krijgen de deelnemers gelegenheid om hun bolides optimaal af te stellen tijdens de vrije trainingen. De toegang is gratis.

De baan in de Mèrthal staat bekend als een snel circuit.© De Peeldrivers