Dier van de week: Vriendelijke husky Shakira zoekt nieuwe maatjes om samen veel mee te wandelen

Shakira.© Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is teef Shakira aan de beurt, een husky van ongeveer 6 jaar oud.

Redactie

Hoe komt Shakira in het asiel terecht?

„Soms wordt er heel enthousiast aan een hond begonnen, zonder te weten dat de leefomstandigheden er na een tijd heel anders uit gaan zien. Als daar dan geen hond meer bij past, moet er gezocht worden naar een nieuw thuis. Omdat dit voor Shakira beter was, is ervoor gekozen om vanuit een voor haar rustige omgeving verder te zoeken.”

Wat weet je over haar?

„Husky’s zijn niet alleen mooi om te zien, het zijn ook echte werkhonden waar je veel mee bezig moet zijn zodat ze hun energie kwijt kunnen. Omdat het ook echte roedeldieren zijn, zijn ze ook niet graag te lang alleen. Dit geldt ook voor Shakira die heel vriendelijk en sociaal is, maar wel behoefte heeft aan duidelijke leiding, beweging en gezelschap.”

Waar zal Shakira het beste op haar plaats zijn?

„Door haar vriendelijke karakter is ze een fijne huisgenoot, waarbij de aanwezigheid van grotere kinderen geen probleem hoeft te zijn. Als het klikt is ze ook een prima maatje voor een, eventueel al aanwezige, andere hond. Voor mensen die haar het gevoel geven er bij te horen, is ze een trouwe metgezel die graag mee gaat op lange wandelingen.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.