Honderden boeren bij lijsttrekkersdebat Den Bosch, aanwezigen mogen niet naar buiten

© ANP

Boeren hebben zich dinsdagavond met honderden tractoren verzameld bij het provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch waar het landelijk lijsttrekkersdebat werdt gehouden. Het getoeter van de landbouwvoertuigen was tot in het provinciehuis te horen. Een aantal actievoerders had omgekeerde vlaggen bij zich. Aanwezigen bij het slotdebat mochten dinsdagavond het provinciehuis niet meteen verlaten, meldt een verslaggever ter plekke.

Redactie

„Dit is onze laatste kans om de kiezers te overtuigen niet op de gevestigde orde te stemmen”, zei voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force, één van de initiatiefnemers van de actie.

De gemeente Den Bosch had laten weten dat de boeren de ruimte krijgen om te demonstreren. „Tegelijk verwachten we van de demonstranten verantwoordelijk gedrag. Het slotdebat moet wel ongestoord door kunnen gaan, want het maakt deel uit van ons democratisch proces.”

Ook de groep Toekomstboeren, die zich inzet voor duurzame landbouw, meldde zich om bij het lijsttrekkersdebat te demonstreren. Verder was er een protest van het Platform Stop Racisme bij het Brabantse provinciehuis.

© ANP

© ANP