Dier van de week: Vriendelijke en aanhankelijke Boston wil graag als volwaardig lid van de familie beschouwd

Boston.© Dierenopvang op de Smakterheide

Smakt -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week is dat reu Boston. Deze kruising tussen een Rhodesian ridgeback en een labrador retriever is pas 9 maanden oud. Door zijn zwart-bruin gemêleerde kleur met ridge is hij een unieke verschijning.

Redactie

Wat is zijn leukste kenmerk?

„Door zijn kruising is het een intelligente maar enigszins gereserveerde hond ten opzichte van vreemden. Als het ijs eenmaal gebroken is, dan is Boston een aanhankelijke, vriendelijke, aanwezige, maar wel wat lompe hond in de omgang.”

Wat is zijn favoriete bezigheid?

„Boston is een hond die graag als volwaardig lid van de familie wordt beschouwd. Hij wil er graag bij zijn.”

Heeft hij minpuntjes?

„Hij kan niet overweg met kleine kinderen, zij zijn te onvoorspelbaar voor hem. Dit is ook de reden dat hij in de opvang terecht is gekomen. Om te voorkomen dat dit escaleert word hij dus niet in vergelijkbare situatie teruggeplaatst.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor Boston, een huiselijke situatie zonder kleine kinderen. Een gezin zonder kinderen of oudere kinderen, een echtpaar of alleenstaande waar hij voldoende aandacht krijgt. Met een beetje training en de juiste sturing word Boston zeker fijn gezelschap.”

Heb jij voldoende tijd, rust en ruimte voor Boston? Stuur dan een uitgebreid bericht ter kennismaking. Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.