Vakbond roept op tot staking luchthavens Düsseldorf en Keulen

© DDL

Düsseldorf -

De Duitse vakbond Verdi roept op tot nieuwe stakingen van grondpersoneel op de luchthavens van Düsseldorf en Keulen komende vrijdag. Verdi is in een langslepend cao-conflict verwikkeld met werkgevers over een hoger loon en een verbetering van de arbeidsvoorwaarden voor onder meer beveiligers en bagageafhandelaars.

Redactie

Er is dit jaar al vaker gestaakt op Düsseldorf, een populaire luchthaven voor Nederlandse reizigers. Ook in Keulen werd het werk al meermaals neergelegd. Verdi zegt dat reizigers rekening moeten houden met vertragingen, lange wachttijden en uitval van vluchten.

Op maandag werd het vliegverkeer in Duitsland nog fors ontregeld door stakingen van beveiligers op de luchthavens van Berlijn, Hamburg, Hannover en Bremen. Door die acties kwamen veel vluchten te vervallen en werden tienduizenden reizigers getroffen. Bij die acties draaide het ook om onenigheid rond toeslagen voor onregelmatige diensten. Vrijdag was er ook nog een staking van bagagecontroleurs op het vliegveld van München.