Tom Egbers voorlopig niet op televisie te zien

© ANP/HH

Hilversum -

Tom Egbers is voorlopig niet op televisie te zien. Dat heeft een woordvoerder van de NOS desgevraagd laten weten aan het ANP.

Redactie

Afgelopen weekend liet Egbers weten dat hij niet bij Studio Sport zou verschijnen om zo rust te bieden aan de redactie en het programma vanwege de ontstane commotie na een artikel in de Volkskrant.

Egbers is een van de presentatoren die vrijdag met naam en toenaam werd genoemd in het artikel over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Volgens diverse medewerkers heeft hij zich schuldig gemaakt aan (seksuele) intimidatie en pestgedrag. Dat maakte de Volkskrant bekend na een onderzoek naar misstanden op de redactie. Zo zou Egbers een vrouwelijke collega hebben gepest, nadat hun affaire was beëindigd.

Zijn vrouw Janke Dekker is zondagavond per direct teruggetreden als voorzitter van Mores, het meldpunt ongewenste omgangsvormen voor de Nederlandse culturele en creatieve sector. De hoofdredactie van NOS Sport is intussen afgetreden.

Lees ook: Onrust bij NOS Sport neemt toe, klacht ingediend over Danny Nelissen: ‘Ik ga nu niet reageren, kies zelf mijn moment’