Zieke Max Verstappen arriveert met dag vertraging in Jeddah

© ANP/HH

Jeddah -

Op sportief vlak staan alle seinen bij Red Bull Racing en Max Verstappen op groen na de meer dan bemoedigende seizoenstart in Bahrein, maar het weekeinde in Saoedi-Arabië begint niet volgens plan. De Nederlander arriveert vanwege ziekte pas vrijdag op het circuit in kuststad Jeddah. Hij mist daardoor de media op donderdag.

Lars van Soest

Verstappen voelde zich de afgelopen dagen niet fit. Hij kampte met buikgriep, maar is inmiddels aan de betere hand. Wel heeft hij zijn vlucht naar het Midden-Oosten vanwege zijn ongemakken met een dag moeten uitstellen.

Verstappen won ruim anderhalve week geleden in Bahrein voor het eerst in zijn Formule 1-loopbaan een openingsrace. Teamgenoot Sergio Pérez finishte op het circuit van Sakhir als tweede. Ferrari en Mercedes hadden hun zaakjes duidelijk nog niet op orde, waardoor Fernando Alonso namens als Aston Martin als derde coureur naar het podium mocht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Programma

Vrijdag 17 maart

14.30 uur: eerste vrije training

18.00 uur: tweede vrije training

Zaterdag 18 maart

14.30 uur: derde vrije training

18.00 uur: kwalificatie

Zondag 19 maart

18.00 uur: race