Schunck Bibliotheek staat in april in teken van feminisme

Linda Duits.© Schunck

Heerlen -

Schunck staat in de maand april in het teken van feminisme.

redactie

Zo is op woensdag 5 april de documentaire Sisterhood te zien, over hoe het is om vrouw te zijn en de dagelijkse confrontaties die daarbij komen kijken. Aansluitend aan de filmvertoning kunnen bezoekers deelnemen aan een nagesprek met feministisch collectief Aangenaam Collective. De aanvang is 19.30 uur, toegang gratis (na aanmelding).

Op donderdag 13 april vindt in Schunck de lezing Vrouwenbeweging in Parkstad, toen en nu plaats, door Miriam van der Mee, voorzitter van de Stichting Vrouwen Heerlen Parkstad. Aansluitend vertelt Jikky Dinçelek over de zoektocht van de Stichting naar de zichtbaarheid van vrouwen: rolmodellen in de kunst, de politiek, de wetenschap, kinderboeken en naar vrouw op straat. Aanvang 19.30 uur, toegang gratis (na aanmelding).

Professor Linda Duits verzorgt op donderdag 30 april de lezing The Female Gaze. Ze koppelt haar voordracht aan de werken van fotografe Bertien van Manen, wier werk vanaf 18 april in Schunck is te zien. Aanvang 13.30 uur, entree 5 euro, exclusief toegang tot het museum.

Bekijk het complete programma op de website van Schunck.