Dier van de week: Senior Kyra zit ondanks haar leeftijd nog vol levenslust

Kyra.© Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat senior Kyra van twaalf jaar oud.

Redactie

Wie is Kyra en waarom verblijft ze in het asiel?

„Kyra is een fox terriër en is als vondeling in onze opvang gekomen. Ze is niet meer opgehaald door haar eigenaar. Ze hoopt een heel fijn baasje te vinden die haar een mooie, oude dag wil geven.”

Wat voor hondje is Kyra?

„Ze is voor haar leeftijd nog behoorlijk fit. Ze wandelt graag en kan ook echt nog wel flinke stukken lopen. Aan haar grijze snoetje is te zien dat ze wat ouder is, maar qua energie en levenslust merk je niets van haar leeftijd. Kyra lijkt niet veel commando’s te kennen en naar onbekende honden kan ze blaffen en uitvallen.”

Wie is de perfecte baas voor haar?

„Voor Kyra zoeken we mensen die niet teveel eisen stellen aan een hondje. Omdat ze hier in de opvang niet altijd zindelijk is zal een nieuwe eigenaar hier waarschijnlijk wel nog mee aan de slag moeten. Een tuin kan daarom wel handig zijn. Omdat Kyra haar rust weet te waarderen plaatsen we haar niet in een gezin met kinderen jonger dan twaalf jaar.”

Gun jij Kyra een gouden mandje? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.