Bijna 150 muzikanten en zangers op het podium in Posterholt

© De Toddezèk

Posterholt
Silke van Deelen

Posterholt en Sint Odiliënberg maken zich op voor meezingconcert Amazing Concert op zaterdag 1 april. Muziekvereniging Musica Rura treedt die avond op met zangtrio De Toddezèk en nog tal van andere artiesten.

Amazing Concert is te lezen als ’n mee-zing-concert waarbij het de bedoeling is dat het publiek meezingt. Volgens organisator Dennis Bustin slaat het concept aan. “We verwachten zo’n duizend mensen in Sporthal De Wieë. Extra bijzonder is het dat Harmonie Wilhelmina inmiddels is samengegaan met Harmonie Juliana Sint Odiliënberg.” Het wordt het eerste grote optreden na een jaar intensieve voorbereiding.

Artiesten

Om Amazing Concert extra cachet te geven, nodigt de harmonie Limburgse artiesten uit. Die zingen niet alleen hun eigen liedjes, maar ook nummers buiten hun eigen repertoire. Dit keer is het de beurt aan De Toddezèk. René, Geert en Twan kruipen onder meer in de huid van Neil Diamond, Elton John en Guus Meeuwis. Ook lokale zangtoppers Rob Reyners, Debby Thebrath en Robin Schreurs treden op met Musica Rura. Daarnaast versterkt de formatie 10 Feet Up de harmonie. Net als zangkoor Sumadi uit Susteren én een koor van kinderen van basisschool De Draaiende Wieken in Posterholt en ’t Kempke in Sint Odiliënberg.

Meer informatie staat op www.amazingconcert.nl.