Ruim 50 partijen ondertekenen OneLove-statement: ‘Ons voetbal is van iedereen’

De OneLove-aanvoerdersband worden dit weekend door veel aanvoerders in het betaald voetbal gedragen.© ANP/HH

De KNVB heeft de OneLove-actie in het voetbal van het weekend ingeleid met een statement dat door ruim vijftig partijen is ondertekend. De actie is deze keer in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart.

Redactie

„De liefde voor het voetbal brengt miljoenen mensen samen. Dat is het unieke en mooie van voetbal”, staat in de verklaring. „Het voetbal steunt komende week de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie met een grote OneLove-actie. Dat zie je terug in het betaald voetbal, amateurvoetbal, schoolvoetbal en e_voetbal. Met OneLove spreken wij ons uit voor verbinding en tegen discriminatie en alle vormen van discriminatie in de samenleving. Ons voetbal is van iedereen.”

Het statement is ondertekend door onder meer alle betaaldvoetbalorganisaties, belangengroepen voor coaches, scheidsrechters en het amateurvoetbal, de KNVB en andere partijen die bij de strijd tegen racisme en discriminatie zijn betrokken, zoals de Rijksoverheid, de Anne Frank Stichting en de Commissie Mijnals.