Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees. Bekijk onze abonnementen >

Geer Driessen hoort al jaren bij het meubilair van Beugelclub Ons Genoegen uit Ell: ‘De oefenavondjes op donderdag zijn heilig’

Geer Driessen in actie voor BC Ons Genoegen.© Wiel Mennen

Ell -

In het afgelopen decennium gaat de titelstrijd in de hoogste beugelklasse tussen Helden, Tegelen en Neer. Soms komt BC Ons Genoegen zich ‘ermee bemoeien’. Dit jaar staat de club uit Ell in de bovenste regionen van de middenmoot.

Tim Cox

Er zijn nog maar drie wedstrijden te gaan voor Beugelclub Ons Genoegen uit Ell. De club speelt al jaren in de ereklasse (voorheen hoofdklasse), het hoogste niveau van Nederland. Toch weten de leden dat ze ook dit seizoen niet mee gaan doen om het kampioenschap. „We staan de laatste tien jaar waar we ook thuishoren”, vindt Geer Driessen (58), speler van het vaandelteam. „We hoeven niet naar boven en niet naar beneden te kijken. Het verschil in de ereklasse is erg groot. De top drie steekt er met kop en schouders bovenuit. Dan zijn er een paar middenmoters en altijd een duidelijke rode lantaarndrager.”

Competitie

Driessen beugelt al ruim veertig jaar („Je mag mij wel bij het meubilair tellen”). Dit seizoen gaat het van een leien dakje bij de vijftiger. Althans, in de competitie. Daar won hij vijftien van zijn zestien gespeelde wedstrijden; alleen tegen Helden verloor hij zijn partij. „Dat ligt aan de tegenstand die ik heb gehad. Denk ik. Op een paar wedstrijden na, heb ik niet tegen de echte toppers gespeeld. In de competitie heb ik wel van Rob Geelen gewonnen (30-26 in de beslissende partij tegen kampioenskandidaat Neer, red.), Dat vind ik fijn.” Lachend: „Die stuur ik graag met een nederlaag naar huis.”

Waar hij in de competitie dus van een leien dakje gaat voor Driessen, ging het op het Nederlands kampioenschap een stuk minder. Al in de voorronde werd hij uitgeschakeld na twee verliespartijen op rij. „Ik had een offday door fysiek ongemak. Met rugklachten heeft beugelen weinig zin. Je moet lekker soepeltjes kunnen beugelen. Ik had me voorgenomen om dit jaar een mooie prestatie neer te zetten op het NK, zeker nadat ik in de competitie acht wedstrijden op rij gewonnen had.”

Oefenavondjes

Over een aantal weken is het seizoen dus alweer voorbij voor Driessen. Wat gaat hij dan doen? „We blijven gewoon onze oefenavondjes houden op de club. Die zijn heilig op donderdagavond. Je kunt niet een half jaar niks doen, dan kun je jezelf niet veroorloven.”