Manchester City en Bayern München tegenover elkaar in kwartfinales Champions League

Nadat Bayern München in de vorige ronde van de Champions League Paris Saint-Germain had uitgeschakeld, wacht de Duitse recordkampioen in de kwartfinales een dubbele ontmoeting met Manchester City.© EPA

Nyon -

Manchester City en Bayern München nemen het tegen elkaar op in de kwartfinales van de Champions League. Titelhouder Real Madrid treft bij de laatste acht Chelsea.

Redactie

De andere twee kwartfinales zijn Internazionale - Benfica en AC Milan - Napoli.

In 2014 stonden City en Bayern voor het laatst tegenover elkaar in de Champions League, toen in de groepsfase. Bayern won de thuiswedstrijd met 1-0, City was op eigen veld ook de beste veld: 3-2. De Engelse club maakte eerder deze week indruk door RB Leipzig met liefst 7-0 te verslaan in de achtste finales. De Noorse spits Erling Haaland was vijf keer trefzeker. Bayern rekende in de vorige ronde af met Paris Saint-Germain.

De heenwedstrijden van de kwartfinales worden op 11 en 12 april gespeeld, de returns zijn op 18 en 19 april. De winnaar van het treffen tussen City en Bayern neemt het in de halve finales (9 en 10 en 16 en 17 mei) op tegen Real Madrid of Chelsea. De andere halve eindstrijd gaat dus mogelijk tussen stadgenoten Internazionale en AC Milan.

De eindstrijd van de Champions League is op zaterdag 10 juni in Istanbul.