Verstappen heer en meester in vrije trainingen

Charles Leclerc (voorgrond) en Max Verstappen tijdens de vrije training in Jeddah.© Getty Images

JEDDAH -

Max Verstappen lijkt ook in Saudi-Arabië de te kloppen man. Op het Jeddah Corniche Circuit was de Red Bull-coureur in beide vrije trainingen het snelst. Uiteindelijk kwam Fernando Alonso in de Aston Martin nog het dichtst in de buurt van de Limburger. De Spanjaard bleef steken op 0.2 seconde van Verstappen.

Ivo Op den Camp

Net als twee weken geleden in Bahrein lijkt Aston Martin ook op de snellere baan in Jeddah de belangrijkste concurrent van Red Bull Racing. Ferrari, waarvan veel werd verwacht omdat de auto’s een hoge topsnelheid hebben, bleef achter op de verwachtingen. Charles Leclerc kwam ruim 0.7 seconde tekort op Verstappen, terwijl Carlos Sainz bijna een seconde moest prijsgeven.

Verstappen, die vanwege buikgriep een dag later arriveerde in Jeddah, had geen klachten meer en zette beide trainingen naar zijn hand. Telkens als een collega-coureur een snelle tijd klokte, wist Verstappen de tijd weer scherper te zetten. Ook de long runs met het oog op de race van zondag oogden goed. Zaterdag is er nog een vrije training, waarna om 18.00 uur Nederlandse tijd de kwalificatie op het programma staat. Ook de race zondag start om 18.00 uur Nederlandse tijd.