Weer ruime zege Tigers Roermond

Taoufik Chadli na de wedstrijd tegen BE’79© Tjeu Stemkens

Roermond -

Tigers Roermond heeft vrijdagavond met ruime cijfers gewonnen van de nummer vijf in de kampioenspoule BE’79 uit Berkel Enschot: 6-1.

Tjeu Stemkens

Na een stroef begin kwam de thuisclub op stoom en liet de Brabanders weinig kans meer op een resultaat. Door deze zege blijft de Roermondse ploeg stevig op de derde plaats.

BE maakte in het begin van de wedstrijd zijn plannen duidelijk. De Brabanders kropen in de verdediging en probeerden met vroeg storen het ritme van de thuisclub te breken. Dat had aanvankelijk succes, want BE’79 kwam zelfs op voorsprong toen aanvoerder Piet Adams een gestopte inzet door doelman Yassine Tsabounti in de rebound toch raak schoot. De Roermondse sluitpost moest kort erna weer tot tweemaal toe een inzet stoppen.

Tigers bleef de aanval zoeken. Met een hard en zuiver schot zorgde Taoufik Chadli voor de gelijkmaker. Nog geen minuut later scoorde hij ook de 2-1 op aangeven van Amin Nyali. Tigers verhoogde de druk en international Jasco Dzurlic zorgde op een assist van de kersverse Oranjespeler Aimane M’Rabet voor de derde treffer. De gasten probeerden met een spelende doelman het tij te keren, maar dat zette weinig zoden aan de dijk.

In de tweede helft bleven de Brabanders volharden in het spelen met de doelman in een poging dus meer greep op de wedstrijd te krijgen. De thuisclub had echter tactisch zijn antwoord paraat en gaf nauwelijks een kans weg. Met een geweldige solo maakte ook Aimane M’Rabet zijn doelpunt, waarna Taoufik Chadli met zijn derde en Jassco Dzurlic met zijn tweede de klus afmaakten.

Ondanks de ruime zege bleef trainer Hicham Ben Hammou, die de hele wedstrijd zijn spelers luidruchtig coachte, kritisch. ,,Ik hou de spelers constant bij de les. Ze hebben de nummer vijf knap verslagen, maar het kan en moet nog beter. Ik weet dat ik veeleisend ben. Wie daar niet in mee wil gaan, valt af. Maar deze groep wil wel hoor. Ik wil echter niet dat ze in de wedstrijd de touwtjes wel eens laten vieren. In dit spel kan het met een tegentreffer ook weer snel omslaan. En dat moet je voorkomen.”