Westa verliest nipt van subtopper TOGB

Wessem -

De tafeltennissers van Westa hebben zondag in de eredivisie een nipte 4-3 nederlaag geleden. TOGB was in Wessem pas in het beslissende dubbelspel te sterk.

Roel Heynen

TOGB uit Berkel en Rodenrijs staat hoger op de ranglijst dan Westa, maar de Limburgse ploeg deed zeker niet onder voor de tegenstander. Na de enkelspelen was de stand zelfs gelijk. Arturs Reinholds begon met een kansloze nederlaag, maar Jelle Moris speelde een prima partij en won zijn eerste single met 3-2 van Tim Gras. Aleksandrs Maskalonoks speelt niet veel voor Westa, maar mocht nu meedoen. Zonder resultaat, hij verloor zijn enkelspelen allebei. Tussendoor had Reinholds nog wel een punt gepakt.

Met de 3-2 achterstand na vijf wedstrijden bracht Moris zijn ploeg wederom op gelijke hoogte. De jongste van de ploeg won met 3-2 knap van de ervaren Michel de Boer. Het dubbelspel bracht de beslissing en die ging dan toch naar TOGB. Reinholds en Moris moesten hun meerdere erkennen in Michel en Milo de Boer: 3-1. Westa heeft nog twee duels om zich in de play-offs te vechten, al zal dat heel lastig worden met een achterstand van zes punten.