Thema-avond: samen beslissen over de behandelingsmogelijkheden als je kanker hebt

© Natascha Peters

Weert -

Het Toon Hermans Huis Weert houdt woensdag 29 maart in theater de Huiskamer (aanvang 19.30 uur) een thema-avond waarbij het samen beslissen over de behandelingen als je kanker hebt centraal staat.

Silke van Deelen

Op uitnodiging van het Toon Hermans Huis gaan internist/oncoloog Natascha Peters en Sandra Janssen-Engelen, verpleegkundig specialist oncologie bij het SJG Weert, uitgebreid in op het samen beslissen. Zowel in de spreekkamer als in samenwerking met andere disciplines en specialisten. Peters en Janssen-Engelen gaan daarbij ook uitvoerig in op het uitgebreide netwerk van partners van het SJG Weert.

Samenwerken

Het ziekenhuis werkt intensief samen met ziekenhuizen in Noord-Brabant en Limburg én met het Alexander Monro borst(kanker)ziekenhuis. Zuidoost-Nederland heeft een bijzonder oncologienetwerk opgebouwd van negen ziekenhuizen en een radiotherapeutisch instituut die de handen ineen hebben geslagen: OncoZon. Onderling zijn er afspraken gemaakt over procedures en werkwijzen. Het SJG kent ook een eigen AYA-team dat bestaat uit zorgverleners die specifieke kennis hebben over kanker op jongvolwassen leeftijd. In het team zijn alle benodigde disciplines vertegenwoordigd: medisch en verpleegkundig specialisten, casemanager en psychosociale hulpverleners.

Aanmelden voor de thema-avond (aanvang 19.30 uur) kan via administratie@toonhermanshuisweert.nl of tel. 0495-541444.