Jon van Eerd regisseert komisch stuk ‘De Komedie Over een Bankoverval’

Jon van Eerd.© ANP

Maastricht -

Jon van Eerd neemt de regie op zich van het komische toneelstuk ‘De Komedie Over een Bankoverval’.

Redactie

In de Nederlandse versie van de bekende West End-productie The Comedy About a Bank Robbery zijn rollen weggelegd voor onder anderen Buddy Vedder, Suzanna Pleiter, Joey Schalker en Arie Cupé.

De Komedie Over een Bankoverval gaat over een stel ontsnapte boeven dat een kostbare diamant wil stelen. Daarvoor moet de groep bij een kluis zien te komen die wordt bewaakt door een stel niet al te slimme types. De voorstelling belooft behalve een comedy ook een acrobatische uitdaging te worden. Er zijn scènes met touwladders en luchtschachten en er worden ook scènes verticaal gespeeld.

Harrie Vermeulen

„Deze komedie is iets wat Nederland nog nooit eerder heeft gezien”, zegt Van Eerd, die stelt dat de show „een flinke stap verder dan Harrie Vermeulen” gaat, verwijzend naar een bekend typetje van de Maastrichtenaar. „Het wordt een onbetaalbaar kolderiek verhaal met fenomenale sketches en unieke vondsten in het decor.”

Lees ook: Jon van Eerd neemt na twintig jaar afscheid van zijn Harrie: ‘Als ik het erover heb, krijg ik al een brok in mijn keel’

De voorstelling speelde van 2015 tot 2020 op het Londense West End en is vanaf oktober 2023 door heel Nederland te zien.