Vrouw weet zich van belager te ontdoen in Blerick: politie zoekt getuigen

© ANP XTRA

Blerick -

Een jonge vrouw is in de nacht van vrijdag op zaterdag door een man belaagd in Blerick. De politie vermoedt dat de man haar van haar vrijheid heeft proberen te beroven en zoekt getuigen van dit incident.

Redactie

Omstreeks 01.50 uur fietst de vrouw over de rotonde aan het Annakamp in Blerick. Ter hoogte van de Willem de Zwijgerstraat staat een man met een fiets op het trottoir. Hij begint haar te achtervolgen zodra de vrouw voorbij is gefietst en de Baarloseweg in slaat. De vrouw versnelt waarop de man ook de versnelling inzet en haar op de Meulenveldlaan weet in te halen.

Eenmaal naast de vrouw fietsend, grijpt hij haar vast. De vrouw weet de man van zich af te slaan door hard te schreeuwen en zich los te rukken. De man op de fiets is daarna weggereden in onbekende richting.

Signalement

De man in kwestie is ongeveer 40 jaar, heeft kort, blond haar en is tussen 170 en 180 cm lang. Hij droeg op het moment een donkere jas, donkere spijkerbroek en donkere schoenen. De verdachte fietste op een normale donkerkleurige herenfiets.

De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen.