1200 Belgische ING-ers zitten er straks goed bij dankzij Sittards familiebedrijf

Het Sittardse familiebedrijf Dols gaat het meubilair vervangen in het hoofdkantoor van ING in Brussel. Dat monumentale gebouw wordt momenteel gerenoveerd en Dols mag de nieuwe werkplekken leveren voor 1200 bankmedewerkers.

Redactie Ondernemen in Limburg

Dols bestaat dit jaar 75 jaar. Het jubileumjaar van Dols is meteen goed gestart zegt bestuurder Peter Jans: “Wij zijn trots te mogen aankondigen dat wij een van onze grootste kantoorprojecten ooit hebben binnengehaald.

De ING-hoofdzetel in de Marnixlaan in Brussel staat sinds 2021 op de bewaarlijst van het Brussels erfgoed. Gordon Bunschaft ontwierp het iconische gebouw in de jaren ’50 en het ondergaat momenteel een grondige renovatie om te voldoen aan de hoogste ambities op milieuvlak. Dols werkt mee aan de renovatie van het meubilair voor 1200 werkplekken en we komen daarbij tegemoet aan de nieuwe behoeften van hun medewerkers voor een betere balans tussen samenwerken op kantoor en individueel thuiswerken, “ zegt Jans.

Ook de toonzaal in Sittard kreeg een upgrade. Het is de plek waar Dols al sinds 1979 gevestigd is. Jans; “In een wereld waarin online shops alomtegenwoordig zijn, zetten we bewust in op een showroom. Een nieuwe stoel of een nieuw meubel wil je toch altijd eerst uitproberen? Een interieur draait voor ons rond beleving en daarom blijven we geloven in onze showrooms in Sittard en Zutendaal.”

Dols werd 75 jaar geleden opgericht door Pierre Dols, de grootvader van de huidige eigenaren Dries en Thijs Dols. Dries: “Dat Dols 75 jaar en drie generaties later nog steeds bestaat en een gezond, groeiend bedrijf is, dat is voor ons dé kwaliteitsgarantie die we onze relaties aanbieden. En daar zijn wij trots op. We zijn als bedrijf niet blijven stilstaan, maar sommige dingen zijn niet veranderd: de manier waarop we ons inzetten en duurzaam geluk nastreven voor zowel onze relaties als onze medewerkers. We zijn heel dankbaar voor de mensen waarmee we ons elke dag mogen omringen.”

Thijs: “Om ons jubileum uitgebreid vieren, organiseren we in de loop van het jaar meerdere evenementen voor onze vaste relaties. We kiezen hierbij bewust voor verschillende kleinere events, zodat we steeds een groep van mensen kunnen samenbrengen die elkaar weer kunnen inspireren. Een initiatief dat beter bij ons persoonlijke, familiale karakter past dan één heel groot feest. We kijken er ontzettend naar uit.”