PSV legt Roermondse veldbestormer Dylano K. stadionverbod van 40 jaar op

Op 23 februari 2023 sloeg Dylano K. (20) een doelman op zijn gezicht tijdens de voetbalwedstrijd PSV-Sevilla.© ANP

Roermond -

De twintigjarige Dylano K. uit Roermond heeft een stadionverbod van 40 jaar gekregen van PSV. Hij bestormde tijdens de thuiswedstrijd tegen Sevilla FC in de Europa League het veld en viel de keeper van de Spaanse club aan.

Redactie

Dat maakt PSV maandag bekend. Het betekent dat hij tot 2063 niet welkom is in het Philips Stadion. De Eindhovense club heeft naast het stadionverbod ook een procedure gestart om de eventuele schade die PSV opliep op Dylano K. te verhalen. De club kan voor het incident vermoedelijk een flinke straf van de UEFA tegemoetzien.

De Roermondse veldbestormer is eerder veroordeeld door de rechtbank tot een celstraf van drie maanden, waarvan één voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie heeft de man ook al een gebiedsverbod rond het Philips Stadion van twee jaar opgelegd.

Doelman

Dylano K. rende op donderdag 23 februari in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Sevilla het veld op. Daarbij viel hij keeper Marko Dmitrovic aan. De doelman wist zelf de veldbestormer te overmeesteren, waarna beveiligers de man wegvoerden.

Dmitrovic gebaarde vervolgens naar de medische staf van Sevilla dat hij niet behandeld hoefde te worden. PSV stond op het moment dat de man het veld opkwam met 1-0 voor. Het werd kort daarna nog 2-0. Voor de Eindhovenaren was die zege niet genoeg om de achtste finales te halen. Sevilla had een week eerder in eigen huis met 3-0 gewonnen.

Woedend

Directeur Marcel Brands van PSV was woedend en kondigde al aan dat hij de zwaarst mogelijke straf wilde voor de supporter. „We moeten dit keihard aanpakken en zorgen dat hij nooit meer in het stadion komt”, was zijn reactie. Later bleek dat de man al een stadionverbod had wegens eerder wangedrag en dus helemaal niet op de tribune had mogen zitten.

Lees ook: Roermondse veldbestormer Dylano K. veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf: ‘Ik weet niet wat me bezielde’