Twee nieuwe ‘pelgrimsfietstochten’ langs basilieken van Sittard, Susteren en Meerssen

De nieuwe fietsroutes werden door Anya Niewierra (directeur Visit Zuid-Limburg) overhandigd aan burgemeester van Echt-Susteren Jos Hessels en deken Geert Lauvenberg.© Harry Heuts Photography

Sittard/Susteren -

Visit Zuid-Limburg heeft twee nieuwe fietsroutes gelanceerd. De pelgrimstochten leiden fietsers – zoals de naam al doet vermoeden – ‘Langs de Zuid-Limburgse basilieken’ van Susteren, Sittard en Meerssen.

Paul Dolhain

De twee nieuwe ‘pelgrimsfietstochten’ lopen deels over het Jacobspad (Camino de Santiago), waarmee Visit Zuid-Limburg de rijke geschiedenis van het religieus erfgoed onder de aandacht wil brengen. De basilieken kunnen ook digitaal bezocht worden als ze gesloten zijn.

De ene fietsroute heeft een lengte van 54,7 kilometer en voert langs de basilieken van Sittard en Susteren, ander religieus erfgoed zoals het Oude Salviuskerkje en het Clemensdomein, en de Sint-Nicolaaskerk in Selfkant. „Deze route is een mooie toevoeging aan ons streven om het religieuze culturele erfgoed in Sittard onder de aandacht te brengen”, aldus wethouder Yvonne Salvino-Meijer van de gemeente Sittard-Geleen.

De andere fietsroute is 47,9 kilometer lang en gaat langs de basiliek van Meerssen en onder andere de Hervormde kerk in Urmond en de beklinkerde straten van Elsloo.

Lees ook: Echt-Susteren, Selfkant en Maaseik willen samen evenementen organiseren tijdens ‘Culturele Zomer’