HandbaL Venlo plaatst zich moeizaam voor halve finale beker, V&L uitgeschakeld

© Getty

Amsterdam/Raalte -

De vrouwen van Cabooter Group / HandbaL Venlo hebben zich met onverwacht grote moeite ten koste van VOC 2 (35-36) geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. V&L verloor op bezoek bij Kwiek (34-32).

Frans Jetten

Na de duidelijke 30 - 23 overwinning afgelopen zaterdag tegen VOC 1 had de ploeg van Robin Gielen dinsdagavond een hele kluif aan het tweede team van de Amsterdamse club, dat overigens wel met afstand koploper is in de eerste divisie.

Er moesten zelfs twee verlengingen van twee keer vijf minuten aan te pas komen om in de gelijkopgaande wedstrijd een beslissing te forceren. Na tachtig minuten handbal wees het scorebord met 35-36 de bezoekers als winnaar aan. Gielen was na afloop zeer ontevreden over zijn ploeg. „We hielden ons totaal niet aan de afspraken en brachten veel te weinig energie. We komen een paar keer met drie doelpunten voor maar dan verslapt het direct weer. VOC 2 is een goede ploeg en zij speelden met veel meer beleving. Wij speelden daarentegen zeer ondermaats.” Het uitvallen van Lisanne Kruijswijk in de beginfase („ze viel hard op haar hoofd”) en wat lichte blessures bij enkele andere speelsters hebben ook niet geholpen. „Dat mag voor ons geen excuus zijn. We misten vanavond de overtuiging maar we staan uiteindelijk wel in de halve finale.”

Geonius/V&L

Voor Geonius/V&L kwam er een eind aan het bekeravontuur. In een spannende en doelpuntrijke wedstrijd werd met 34-32 verloren van Kwiek. De Limburgsen kwamen regelmatig op een achterstand van twee of drie treffers maar knokten zich ook steeds weer terug. Bij rust leidde de formatie van Edwin Jansen zelfs met 17-18. „Het breekpunt in de wedstrijd lag vlak na rust,” verzuchtte een teleurgestelde Janssen na afloop. „In plaats van uit te lopen met een speelster meer op het veld, scoort de thuisploeg drie keer. Dat kwamen we niet meer te boven.” Tien minuten voor tijd was de stand bij 28-28 nog één keer in evenwicht maar kort daarna leek de ploeg uit Raalte de wedstrijd met 33-30 te beslissen. V&L toonde veerkracht en leek in de slotminuut nog voor de gelijkmaker te kunnen gaan. Ongelukkig balverlies zorgde voor de definitieve beslissing. „We hadden de halve finale kunnen halen. Dus is dit een zure nederlaag,” aldus Janssen.

VOC 1 plaatste zich vorige week al voor de halve finale. Woensdagavond strijden BFC en Quintus om het laatste ticket.