Dier van de week: Boefje vindt het gezellig bij mensen, zo lang ze hem niet in zijn vrijheid beperken

Boefje.© Dierenasiel De Beestenboel

Roermond -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Boefje aan de beurt, een gecastreerd katertje van ongeveer 7 maanden.

Redactie

Waarom zit Boefje in het asiel?

„Elk jaar worden er in het voorjaar en de zomer weer heel veel kittens geboren, waarvan een flink deel ergens buiten opgroeit omdat er geen baasje is die zich om de moederpoes bekommert. Zo gauw de kittens dan redelijk zelfstandig zijn, moeten ze het nest verlaten, vaak omdat moeder alweer opnieuw zwanger is. Ook Boefje was nog te jong toen hij al op zichzelf was aangewezen.”

Wat weet je over Boefje?

„Waarschijnlijk is hij een kindje van een moeder die zelf al een aantal generaties veel buiten, bijvoorbeeld op een boerderij, heeft geleefd. Hij zit nog boordevol echte kattenstreken en jaagt op alles wat los en vast zit. Knuffelen vindt hij wel een paar tellen fijn, maar al gauw wil hij weer de vrijheid hebben om lekker zijn eigen plan te trekken.”

Waar zou hij het beste op zijn plaats zijn?

„Met zijn energieke en ondernemende karakter heeft hij het nodig om ergens te wonen waar hij de ruimte heeft om lekker buiten te zijn. Hij vindt het heel gezellig bij mensen zo lang ze hem maar niet beperken in zijn vrijheid. Hierdoor is hij geen goed gezelschap voor kleine kinderen. Andere katten vindt hij geen probleem.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.