Parkstad Cup: drie hardloopevenementen slaan de handen ineen

© Getty Images/iStockphoto

Kerkrade
redactie

Drie organisatoren van hardloopevenementen binnen Parkstad hebben vorig jaar de bewonderenswaardige stap gezet van concurreren naar samenwerken. Het resultaat is de Parkstad Cup voor de snelste vrouw/man op de tien kilometer.

Door deelname aan zowel de Parelloop Brunssum, de Obvion Run Heerlen en de Viva la Vida Run Kerkrade doen deelnemers automatisch mee aan het klassement van de Parkstad Cup.

„Doel is om meer mensen in de regio op een gezonde wijze te laten bewegen en zo een bijdrage te leveren aan de strijd tegen overgewicht”, zo laat de organisatie weten. „Verder willen we de top van de prestatielopers in de eigen regio stimuleren om deel te nemen aan hardloopevenementen in Parkstad.”

Het klassement start op 2 april met de Parelloop in Brunssum en eindigt in september met de Obvion Run in Heerlen en als afsluiting de Viva la Vida Run in Kerkrade waar dan ook de uitreiking van de Parkstad Cup zal zijn.

Alle verdere informatie betreffende de Parkstad Cup is te vinden op de afzonderlijke websites van de betreffende evenementen.