Dier van de week: Willeke lijkt aaibaar, maar is juist gebaat bij een prikkelarme omgeving

Willeke.© Dierenopvang Op de Smakterheide

Smakt -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week is dat Willeke. Zij is een zwartwitte poes, die is gevonden in Meterik. Ze is inmiddels gesteriliseerd. De valkuil bij Willeke is dat mensen haar bijzonder vinden vanwege haar aaibare uiterlijk. Echter, is Willeke nog niet zo aaibaar als mensen vermoeden.

Redactie

Wat is bijzonder aan haar?

„Willeke is gebaat bij iemand die de tijd voor haar neemt, en geen verwachtingen van haar heeft. Alleen zo zal haar vertrouwen groeien en zal er een band tussen huisdier en baasje ontstaan. Willeke is zeker een poes met potentie tot een fijne metgezel, maar dit moet op haar eigen manier en eigen tempo.”

Wat is haar favoriete bezigheid?

„Ze is graag op zichzelf en houdt ervan om de hoogte of schuilmogelijkheden op te zoeken.”

Heeft zij minpuntjes?

„Willeke houdt niet van vreemden, en zeker niet van vreemde mensen die ook nog vinden dat ze geaaid moet of kan worden. Ze zal dit duidelijk maken door flink uit te halen, te blazen of zelfs te bijten als ze dit nodig acht.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zijn dus op zoek naar een rustige, stabiele en zo prikkelarm mogelijke omgeving. Een plek zonder kinderen, andere huisdieren, een plek met een alleenstaande of echtpaar met ervaring met moeilijke katjes of katjes met een rugzak.”

Heb jij voldoende tijd, rust en ruimte voor Willeke? Stuur dan een uitgebreid bericht ter kennismaking. Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.