Schunck sluit Kindermuziekweek af met muziekfestival

© Schunck Muziek en Dans

Heerlen -

Schunck sluit de landelijke Kindermuziekweek, die dit jaar van 24 maart tot en met 2 april plaatsvindt, af met een muziekfestival op zaterdag 1 april, tussen 11.00 en 16.00 uur.

redactie

Tijdens de muziekweek kunnen kinderen tot en met 12 jaar bij Schunck onder meer meedoen aan gratis workshops en open lessen.

De Kindermuziekweek is in het leven geroepen om kinderen in Nederland tien dagen lang te laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live)muziek.

De landelijke Kindermuziekweek wordt op vrijdag 24 maart geopend in het Gelderse Eerbeek. Tijdens dit openingsfeest, dat via YouTube live is te volgen, zingen tienduizenden basisschoolleerlingen gezamenlijk het lied Iedereen verstaat Muziek, een nummer dat aansluit bij het thema van dit jaar De wereld rond.

Schunck start de Kindermuziekweek zaterdag 25 maart met meerdere optredens en gratis open lessen. Zo geven de musicalcursisten een voorproefje van de musical Grease, die in mei te zien is in Cultuurhuis Heerlen. Daarnaast verzorgen dertig strijkers van de strijkensembles van Schunck en SMK Parkstad een optreden in de hal van het Glaspaleis.