Wielerkoers door gemeente Stein en Meerssen zoekt verkeersregelaars

Het peloton doet zondag 7 mei de oude dorpskern van Elsloo aan.© Ermindo Armino

Stein -

Stichting Wielerpromotie Stein zoekt vrijwilligers die zich zondag 7 mei willen inzetten als verkeersregelaar tijdens de Nummer 1 Limburg Trofee, de opvolger van de Ton Dolmans Trofee.

Redactie

Het parcours van de wielerwedstrijd loopt door Elsloo, Geulle, Moorveld, Kasen, Meerssen, Bunde en Geulle aan de Maas. Startplaats van de koers is dit jaar gewijzigd van het gemeentehuis van Stein naar Kasteel Elsloo. De finish is ter hoogte van café de Dikke Stein in de Julianastraat in Elsloo. De renners krijgen in zeven ronden bijna 200 kilometer voor de wielen. Onderweg wachten de deelnemers liefst vijfendertig beklimmingen.

Naast de hoofdwedstrijd worden er zondagochtend in Elsloo vier categorieën jeugdwedstrijden georganiseerd en een Dikke Banden Race.

Veiligheid

De organisatie: „Met de betrokken gemeenten en de politie hebben we overleg om de wedstrijd voor de renners als ook de bewoners zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat betekent dat voor de renners een zo veilig mogelijk parcours wordt aangeboden en dat de overlast voor de bewoners van woningen langs het parcours wordt beperkt.”

Lees ook: De Ton Dolmans Trofee is voor Luuk Herben fietsen door zijn eigen trainingsgebied: ‘Ik ben wel een klimmertje’

Lees ook: Naamsverandering en andere startlocatie voor wielerkoers Ton Dolmans Trofee

Om de wedstrijd op zondag 7 mei in goede banen te leiden is de organisatie op zoek naar vrijwilligers die zich tussen 11.00 en 16.00 uur willen inzetten als evenementen verkeersregelaar of ‘hekbewaker’. Vrijwilligers dienen een korte digitale cursus te volgen. Verenigingen uit de regio die zich met een aantal leden aanmelden, komen in aanmerking voor een dagvergoeding.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie mailen naar stichtingwielerpromotiestein@gmail.com.