Kooij na heroïsche Brugge-De Panne nipt geklopt door Philipsen

Olav Kooij (helemaal links) nipt geklopt door Jasper Philipsen.© ANP/HH

De semiklassieker Brugge-De Panne is een prooi geworden voor Jasper Philipsen. De Belgische sprinter klopte Olav Kooij in de sprint, na een lange waaierkoers.

Redactie

De koers werd gedomineerd door waaiers, waaiers en ook nog waaiers in de stromende regen. Uiteindelijk bleef er zo’n 25 km voor de meet een kopgroep van 18 man over, met onder andere Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen én Kooij.

De rit naderde zijn ontknoping toen Kooij samen met Yves Lampaert, Philipsen en Frederik Frison wist over te blijven. Uit het viertal zou de winnaar moeten komen, en zo geschiedde.

Noor Hagenes snelste in tijdrit Olympia’s Tour

Per Strand Hagenes heeft de openingstijdrit van Olympia’s Tour op het TT-circuit in Assen gewonnen. De 19-jarige Noor van Jumbo-Visma hield de Belg Vlad van Mechelen in de tijdrit over 9 kilometer op 1 seconde. De Brit Joshua Giddings werd derde. Beste Nederlander werd Axel van der Tuuk op de achtste plaats.

Hagenes won onlangs ook al de Ronde van Drenthe en startte als favoriet als laatste. „Deze winter hadden we al naar deze koers gekeken en geconstateerd dat het een mooi doel was”, zei de Noor. „Het is mooi om zo te beginnen aan de ronde. Ik kijk nog niet direct naar het eindklassement, maar we hebben als ploeg verschillende opties, ook voor de dagzeges.”

Olympia’s Tour duurt tot en met zondag en eindigt in Beek. Daarvoor zijn er nog aankomsten in Assen, Ruurlo en Tiel.