Dier van de week: Merlijn is een enthousiaste, vriendelijke vondeling die goed luistert

Merlijn.© Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat Merlijn.

Redactie

Wie is Merlijn en wat doet hij in het asiel?

„Merlijn is een Stafford terriër van naar schatting zes jaar oud. Hij is als vondeling in het asiel binnengekomen en is niet meer opgehaald door zijn eigenaar. Merlijn is halverwege januari bij ons gekomen en vindt het langzaamaan wel tijd om z’n boeltje te pakken en te verhuizen naar een nieuwe baas.”

Hoe is zijn karakter?

„Hij is een enthousiaste, vriendelijke hond. Hij houdt van wandelen en loopt redelijk netjes aan de lijn. Hij trekt alleen als hij enthousiast is of als hij ergens wil snuffelen. Hier in de opvang heeft hij samen met een andere hond gewandeld en dat ging vrij goed. Hij luistert redelijk goed als je met hem op een positieve manier traint en hij kent ook al best veel commando’s zoals ‘zit’, ‘af’, ‘poot’, ‘andere poot’ en ‘rol’. Hij houdt erg van spelen en gaat ook graag achter een bal aan. Maar hij kan soms te enthousiast worden waardoor hij de zelfbeheersing iets verliest en kan opspringen.”

Waar moet zijn nieuwe baas opletten?

„Vanwege het opspringen plaatsen we Merlijn niet bij kinderen. We zoeken voor hem een leergierige baas die graag met hem traint.”

Gun jij Merlijn een tweede kans? Een afspraak voor een kennismaking maak je via limburg@dierenbescherming.nl.