Eindhoven Airport waarschuwt reizigers voor demonstratie Extinction Rebellion

© ANP / ANP

Eindhoven -

Eindhoven Airport waarschuwt reizigers voor de demonstratie van Extinction Rebellion op de luchthaven komende zaterdag. „Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor je reis van, naar of via de luchthaven”, is te lezen op de website.

Redactie

De luchthaven raadt reizigers aan de reis goed voor te bereiden en de actuele vluchtinformatie te bekijken op de website.

Extinction Rebellion verwacht naar eigen zeggen zo’n vijfhonderd demonstranten. Volgens de klimaatbeweging duurt de demonstratie op de boulevard naast de terminal van 12.00 tot 13.30 uur. Een woordvoerder van Extinction Rebellion zegt in een verklaring niet uit te sluiten dat deelnemers het luchthaventerrein opgaan, zoals eerder op Schiphol Airport gebeurde. „Maar dat lijkt me eerlijk gezegd niet heel verstandig; het gaat hier om militair terrein.”

Begin november klommen demonstranten van Extinction Rebellion en Greenpeace over het hek van Schiphol Airport naar het gedeelte waar privévliegtuigen stonden. De groep nam plaats onder meerdere jets en ketende zich vast om te voorkomen dat de toestellen zouden opstijgen. De politie hield honderden activisten aan.