Landgravenaar Stijn Daemen in top 10 van Olympia’s Tour

Stijn Daemen.© archieffoto ANP / ANP

Assen -

Stijn Daemen uit Landgraaf heeft zich in de top 10 van Olympia’s Tour gemeld. De renner van Beat Cycling Team werd donderdag in de tweede etappe zevende, en klom daardoor in het klassement naar de zesde plek.

Redactie

Een groep van twintig man -zonder klassementsleider Per Strand Hagenes- leek vooruit te blijven, maar net voor Assen kwam alles weer samen. Een kopgroep van zeven renners hield daarna nipt stand, met Max Kroonen als winnaar. De 22-jarige renner van Volker-Wessels versloeg Joren Bloem en Lars Boven in Assen in de sprint. Het groepje van zeven - waarin Daemen laatste werd - had twaalf seconden voorsprong op het eerste pelotonnetje. Nils Sinschek uit Maastricht eindigde in de grote groep als 47ste, op 39 tellen van Kroonen, die vorig jaar Nederlands kampioen bij de beloften werd. Lars Rouffaer uit Sibbe kwam een minuut later als 53ste over de streep.

De Deen Emil Vinjebo nam de leiderstrui over van Hagenes. Daemen heeft als nummer 6 een achterstand van 23 seconden. Sinschek is 25ste op bijna een minuut; Rouffaer 59ste op 2.42.

Olympia’s Tour duurt tot en met zondag. De slotetappe eindigt op de Adsteeg in Beek.