Nieuwe editie van Heerlense talkshow Noa de Mes

Damiën van Elburg verzorgt de muziek tijdens Noa de Mes op zondag 2 april.© Peter Trompetter

Heerlen -

In café Pelt in Heerlen vindt op zondag 2 april een nieuwe editie van Heerlense talkshow Noa de Mes plaats.

redactie

Gasten zijn dit keer Christian Fijen, regiomanager Zuid en Midden Limburg van Koninklijke Horeca Nederland. Hij komt onder meer vertellen over de carrousel die al een tijdje gaande is in de Heerlense horeca. Zo kregen Pelt, d’r Klinge en Bracke een nieuwe eigenaar, stopte Graffiti en vonden Brasserie Bracke en Bueno snel weer een nieuwe eigenaar.

Aanwezig is ook Frans Voncken, eigenaar van de gelijknamige bakkerij. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid van die ene vestiging op de Sittarderweg tot het imperium dat het nu is.

Die middag schuift ook de Heerlense Sem van Dun aan, ze behaalde zilver op het WK sambo na eenzelfde prestatie op het EK. In Nederland is ze de regerend kampioen.

Een andere gast is Maureen Butink, lijsttrekker van de Jongerenpartij Heerlen. Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen loodste ze de partij met drie zetels als debutant de Heerlense politiek binnen.

De muziek wordt verzorgd door singer-songwriter Damiën van Elburg. Hij werd ontdekt en begeleid door wijlen Lex Nelissen. Inspiratie haalt hij uit americana, folk en countrymuziek en dan vooral Johnny Cash, John Prine en Bob Dylan.

Verder is er een column van Jan Widdershoven en vertelt Maurice Hermans over de crowdfundingactie die hij is gestart voor het boek dat hij schrijft over zijn overleden zoontje Julian.

Noa de Mes begint om 15.00 uur.