Maak kennis met sport, spel, cultuur, welzijn en gezondheid tijdens Wijksafari in Sittard-Oost

De jeugd kon een virtualrealitybril ervaren tijdens de wijksafari van 2022.© Archieffoto Ermindo Armino

Sittard -

Tijdens een wijksafari in Sittard-Oost kunnen inwoners zich op zondag 2 april toerist wanen in eigen stad, en hun omgeving en instanties beter leren kennen.

Redactie

Er kan kennis worden gemaakt met beroepskrachten en vrijwilligers van ruim 55 organisaties die actief zijn in de wijk op het gebied van gezondheid, sport, welzijn, cultuur, leefstijl, vrijwilligerswerk, ontmoeting en meedoen.

Op het programma staan ‘leeuwenvoermomenten’ ofwel hoogtepunten zoals therapie middels virtual reality, fietsend een smoothie maken met zelf gemixt fruit, deelnemen aan een cognitieve vaardighedentest, de poppendokter, gezondheidsquiz, dansoptreden, en workshop assertiviteit.

De wijksafari vindt van 13.00 tot 17.00 uur plaats op twee locaties: Poppodium Volt (Odasingel 88) en in het gebouw van handboogvereniging de Alpenjagers (Albrecht Rodenbachstraat 37) in Sittard. De twee liggen op wandelafstand van elkaar, maar het is ook mogelijk om gratis gebruik te maken van de Plusbus en riksja’s die tussen de locaties pendelen.

De organisatie is in handen van Het Knooppunt Informele Zorg en Huisartsenpraktijk De Baandert. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Meer informatie: contact@knooppuntinformelezorg.nl.

Lees ook: Op safaritocht in Sittard door wijken De Baandert en Vrangendael