Simone Kerseboom (FvD) uit Maastricht keert terug als Tweede Kamerlid

Simone Kerseboom van Forum voor Democratie.© Dingena Mol

Maastricht/Den Haag -

Simone Kerseboom van Forum voor Democratie (FvD) uit Maastricht maakt maandag na een half jaar van afwezigheid weer haar opwachting als Tweede Kamerlid.

Hans Goossen

Kerseboom, die in 2021 tot Tweede Kamerlid werd verkozen, ging in augustus vorig jaar met zwangerschapsverlof en aansluitend vier maanden met ziekteverlof. Ze is naast Tweede Kamerlid ook nog even lid van Provinciale Staten in Limburg, een parttimefunctie die ze in december na haar zwangerschapsverlof alweer oppakte. Bij de Provinciale Statenverkiezingen van vorige week ging die zetel verloren.

Ze staat nummer drie op de lijst van FvD voor de Eerste Kamer. Aanvankelijk was haar bedoeling om de komende periode te bekijken of het fulltime-lidmaatschap van de Tweede Kamer te combineren is met het moederschap. Zo niet, dan zou een overstap naar de Eerste Kamer een optie zijn. In mei bepalen de leden van alle Provinciale Staten in Nederland wie daarin zitting mag nemen. Volgens de prognoses zijn er twee zetels voor FvD weggelegd. Kerseboom acht het niet waarschijnlijk dat zij een van die zetels krijgt. „De focus is dus weer op de Tweede Kamer.”

Lees ook: Tweede Kamerlid FVD vertrekt mogelijk naar Eerste Kamer