Video: Dronebeelden laten volledig leeggehaalde Valkenier zien

© YouTube/twist media

Valkenburg -

De attracties zijn verdwenen, de gebouwen liggen er verlaten bij. Wie de dronebeelden van de Valkenier bekijkt, kan zich nauwelijks voorstellen dat op deze plek nog niet zo lang geleden een populair pretpark lag.

Redactie

Pretpark de Valkenier in Valkenburg sloot na de watersnood van 2021 de deuren en ging daarna nooit meer open. Het terrein werd verkocht aan projectontwikkelaar Grouwels-Daelmans in Maastricht, die er op termijn woningen wil realiseren.

Lees ook: Voor een knaak had je een geweldige dag in De Valkenier: herinneringen aan het park waar ook de koning zich vermaakte

De attracties, zoals de achtbanen, het reuzenrad en de waterfietsen, werden te koop gezet en inmiddels zijn ze allemaal weg, blijkt uit dronebeelden die deze week op YouTube werden geplaatst. Wat achterblijft is een kaal terrein.

De attracties werden verkocht aan andere pretparken, onder meer aan attractiepark De Waarbeek in Twente en het Sprookjesbos in Valkenburg. „Overal is een koper voor te vinden”, zei Martin Meijer van Used Amusement Rides daarover eerder tegen De Limburger. „Ik handel over de hele wereld. Als ik iets niet in Nederland kan verkopen, vind ik elders wel een geïnteresseerde.”

Lees ook: Valkenier stopt definitief: pretpark verkoopt attracties, terrein in Valkenburg binnenkort helemaal leeg

Beeld van het pretpark toen nog veel attracties overeind stonden.© Annemiek Mommers