VVV verliest oefenduel van Schalke 04

© VVV

GELSENKIRCHEN -

VVV heeft vrijdagmiddag het oefenduel met Schalke 04 verloren. Op het trainingscomplex van die Königsblauen werd het 2-0 voor de thuisploeg.

Redactie

De Venlonaren verschenen aan de aftrap met een flink gewijzigd elftal ten opzichte van de laatste weken. Zo was er plek voor Lukas Zima, Joep Kluskens, Levi Smans en Stan Henderikx. Schalke waar een basisplaats was voor oud-VVV’er Maya Yoshida had het betere van het spel. De Duitsers kwamen na zeventien minuten op voorsprong via Simon Terrode die raak schoot uit een volley. Vijf minuten later werd de voorsprong verdubbeld door een doelpunt van Steven van der Sloot. VVV had weinig in de melk te brokkelen als was Özcan Yasar aan het einde van de eerste helft nog dicht bij de aansluitingstreffer.

In het tweede bedrijf wisselde Kruys er op los, maar dat zorgde er niet voor dat VVV zich terug in de wedstrijd kon knokken. De Beste kansen waren er voor de thuisploeg terwijl de nummer vier van de eerste divisie vooral moest tegenhouden. Zima werd een aantal keer goed op de proef gesteld, maar hield zich knap staande. De ruststand bleek na negentig minuten ook de einduitslag.

Opstelling VVV-Venlo: Lukáš Zima; Robin Lathouwers (62. Yahcuroo Roemer), Stan Hendrikx (62. Brian Koglin), Sem Dirks (84. Robert Klaasen), Kristófer Kristinsson; Daan Huisman, Joep Kluskens Levi Smans; Carl Johansson (84. Nick Venema), Özcan Yasar (62. Sven Braken), Soulyman Allouch (75. Kees de Boer).