Drie Nederlandse beachvolleybalteams naar kwartfinales in Mexico

© Getty Images

De drie Nederlandse beachvolleybalteams die meedoen aan het Elite 16-toernooi in de Mexicaanse stad Tepic hebben allemaal de kwartfinales bereikt. De duo’s Katja Stam/Raïsa Schoon en Stefan Boermans/Yorick de Groot deden dat als groepswinnaar rechtstreeks. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verloren twee van hun drie groepsduels, maar schaarden zich via de tussenronde alsnog bij de laatste acht koppels.

Redactie

Brouwer en Meeuwsen moesten het in hun laatste poulewedstrijd afleggen tegen Trevor Crabb en Theodore Brunner: 21-16 18-21 15-17. Desondanks bleven ze de Amerikanen net voor in de eindstand en gingen ze als nummer 3 van de poule de knock-outfase in. Daarin overtuigden Brouwer en Meeuwsen wel tegen het Italiaanse duo Daniele Lupo/Enrico Rossi: 21-14 21-19.

Boermans en De Groot presteren opvallend sterk in Tepic. Ze bereikten via de kwalificatie het hoofdtoernooi met zestien teams en wonnen in de groep al hun partijen in twee sets. In een rechtstreeks duel om de eerste plaats versloegen ze het Poolse koppel Bartosz Losiak/Michal Bryl: 21-16 23-21.

In het vrouwentoernooi wonnen Stam en Schoon ook al hun groepswedstrijden in twee sets. Het Nederlandse duo zegevierde vorige maand op het eerste Elite 16-toernooi van het jaar in Doha. Dat toernooi was ook de start van de kwalificatiereeks voor de Spelen van volgend jaar in Parijs.