Weer niet zo best tijdens wandeltocht Venloop, maar aan sfeer geen gebrek

Venlo/Velden -

Ondanks het matige weer met enkele flinke hoosbuien is het ook dit jaar weer sfeervol en gezellig tijdens de wandeltocht van de Venloop. De Neptunes wandeltocht telt zo’n 7500 deelnemers.

Leon Janssen

De wandelaars konden kiezen uit verschillende afstanden: 10, 20 en 30 kilometer. Verder zijn er een wandelmarathon (42,195 kilometer) en een Walk & Weels van 7,5 kilometer voor rolstoelers, scootmobielers en andere mensen die slecht ter been zijn.

Lees ook: Venloop wil zichzelf vergroenen om doorgegeven te worden aan volgende generatie: ‘Wij zijn middel om gezonder te leven’

De Neptunus Wandeltocht werd in 2013 voor eerst georganiseerd. Deze negende editie was ondanks het matige weer goed bezocht. De routes gaan door een gevarieerd landschap en zo veel mogelijk door de natuur.

Een deel van de 30-kilometerroute en de wandelmarathon lopen langs de Maas. Daar is het vanwege de wind en regen erg guur.

Voor wie onderweg wat nieuwe energie nodig heeft, zijn diverse rustpunten ingericht waar ze iets kunnen drinken en eten. Zoals bij Plantencentrum Velden waar ook dit jaar een controlepost is. Daar worden de wandelaars dit jaar voor het eerste jaar met scanners geregistreerd.