Teveel onnodige fouten op beslissende momenten kosten Bevo de overwinning tegen Aalsmeer

© Getty Images

Panningen -

De mannen van Herpertz/Bevo HC hebben na een moeizaam seizoen in de BENE-League wat recht te zetten. De start van de strijd om de Nederlandse titel was nu niet bepaald gemakkelijk. Aalsmeer werd onlangs nog nipt uitgeschakeld door Lions in de strijd om het kampioenschap van de Belgisch-Nederlandse competitie.

Frans Jetten

Na een gelijkopgaand begin (4-4) namen de bezoekers geleidelijk afstand. Wat het veldspel betreft deed Bevo niet eens zo veel onder voor de Noord- Hollandse opponent. Die was echter veel efficiënter in het benutten van de kansen. Bij rust was het verschil al opgelopen naar zes treffers: 15 - 21.

De tweede helft gaf min of meer hetzelfde beeld. Mede omdat Aalsmeer wat gas terugnam kon een feller Bevo het verschil drie minuten voor tijd terugbrengen tot drie treffers: 29-32. Maar na 60 minuten stond er 29 - 35 op het scorebord.

Coach Richard Curfs was niet tevreden over zijn ploeg. „ We missen veel teveel vrije kansen. Bovendien laten we Aalsmeer keer op keer dezelfde patronen spelen die steeds weer een kans opleveren. De tweede helft was wel beter en legden we veel energie in het spel, maar op de beslissende momenten maken we teveel onnodige fouten. „

Dinsdag reist Bevo naar Kwintsheul voor de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Quintus. Komende zaterdag staat een thuiswedstrijd tegen Volendam op het programma.