Video: Politie met flessen en stenen bekogeld bij beëindigen van illegaal feest in kantoorpand Maastricht

De politie drijft de illegale feestvierders in Maastricht uiteen.© Track’88

Maastricht -

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag handenvol werk gehad aan het beëindigen van een illegaal feest in een leegstand kantoorpand in Maastricht. Agenten werden daarbij bekogeld met onder meer flessen en stenen.

Redactie

Enkele honderden jongeren waren afgekomen op de party in het gebouw aan het Wim Duisenbergplantsoen, hoek Limburglaan, vlakbij de Kennedybrug. Aan de autokentekens te zien kwamen de bezoekers uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Sommigen van hen waren nog niet binnen toen de politie tegen 2.00 uur aankwam.

Veel feestgangers vertrokken vrijwillig maar ongeveer honderd bleven er hangen, waarna agenten hen met een charge verdreven. De politie werd daarbij bekogeld met onder meer flessen en blikjes. Een paar auto’s liepen daardoor schade op. De jongeren verdwenen na de charge in een woonwijk maar kwamen terug met stenen en glaswerk dat ze opnieuw naar agenten gooiden. De politie voerde als antwoord een tweede charge uit, ditmaal met honden.

De politie probeert de feestgangers te verdrijven.© Track ‘88

Afstand nemen

„Wij hebben er daarna bewust voor gekozen om de situatie vanaf dat moment zo te laten, afstand te nemen en de-escalerend op te treden om een verdere confrontatie te voorkomen”, laat de politie zondagochtend in een persbericht weten.

In het tumult raakten twee feestgangers en een agent gewond. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Volgens de politie kwamen de feestgangers met onder meer auto’s, busjes en caravans uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en zelfs Tsjechië. „We hebben maar heel weinig mensen Maastrichts horen praten”, zei chef basiseenheid Martijn Boer van de politie in Maastricht

1500 feestgangers

In totaal waren zo’n 1500 feestgangers op de raveparty afgekomen, aldus Boer. De politie greep in na overleg met burgemeester Annemarie Penn. In totaal zette de politie tussen de dertig en veertig agenten in uit Maastricht, Heerlen, Valkenburg en Sittard. Omdat er maar relatief weinig agenten waren om een eind aan de ongeregeldheden te maken, kon de politie geen aanhoudingen verrichten, aldus Boer.

De politie was met veel auto’s aanwezig.© Track ‘88