Koud en nat begin van de zomertijd: pas eind van de week weer boven de 15 graden

© Getty Images

Ondanks het feit dat we in de nacht van zaterdag op zondag zijn overgegaan naar de zomertijd, is het weer bijna winters te noemen. In de nacht was het koud en nat. Sommige delen van het land hadden te maken met felle buien en de temperatuur lag rond de 5 graden.

Redactie

Zondagochtend is het nog grotendeels bewolkt en kan het in het zuiden hard gaan regenen. In het noorden is het droog, maar grijs. Tevens staat er maar weinig wind, zo meldt weer.nl. In de loop van de middag is er nog steeds een grote kans op regen in het zuiden. Het wordt zondagmiddag zo’n 8 graden. Pas in de avond zal het opklaren, waardoor landinwaarts de nachttemperatuur kan dalen tot het vriespunt.

Maandag wordt het ondanks de aanwezigheid van de zon slechts zo’n 7 of 8 graden. Daarnaast kan het vooral in de middag gaan regenen, mogelijk met een licht winters karakter. De wind waait uit het noordwesten. Dinsdag schijnt vooral in de ochtend de zon nog regelmatig na een koude nacht, maar in de loop van de dag is er meer kans op wolken. Tot de avond blijft het wel droog bij temperaturen die oplopen tot circa 8 graden.

Lees ook: Maart was uitzonderlijk nat en de zon liet zich maar weinig zien

Gedurende de rest van de week stijgt de temperatuur weer ietsjes en aan het einde van de werkweek kan de temperatuur mogelijk weer boven de 15 graden uitkomen. Wel heeft de zon het lastig en is de kans op neerslag hoog.

Bekijk ook onze weerpagina