Christoffel Huiskamer Concerten maken nieuwe start

Het nieuwe bestuur van de Christoffel Huiskamer Concerten in de werkkamer van de gemeentearchivaris© CHC.

Roermond -

De Christoffel Huiskamer Concerten keren weer terug vanaf zondag 2 april.

Silke van Deelen

Bewoners en instellingen langs de hele Swalmerstraat openen op een zondag in april hun deuren voor korte concerten in uiteenlopende muziekstijlen, maar altijd van goede kwaliteit. Van klassiek tot jazz, van instrumentaal tot vocaal en van oud tot hedendaags. Ook is er ruimte voor andere podiumkunsten zoals rap en dans. Elk optreden duurt twintig minuten. De meeste uitvoerenden zijn semi-professionals, zoals jonge musici-in-opleiding die in Roermond hun podiumervaring willen verbreden. Sommige artiesten keren terug, maar het merendeel is nieuw zodat het programma verrassend blijft.

Sfeer

Voorzitter Els van Lierop: „De huiskamerconcerten zijn altijd een feest. De Swalmerstraat bruist dan van de activiteit. Bezoekers haasten zich van het ene adres naar het andere om toch dat ene speciale optreden verderop in de straat niet te missen, en soms ook om een bepaald monumentaal panden nu eens van binnen te kunnen zien. En na afloop treffen musici en publiek elkaar bij een glas wijn.” De toegang is gratis.

Het programma is te vinden op www.chcroermond.nl en vanaf 2 april af te halen in woonvorm het Verrari’s Huis aan de Swalmerstraat 61.