Jumbo-Visma heeft peloton ook in Gent-Wevelgem in houdgreep: Van Aert gunt Laporte de zege

Net als vorig jaar hebben Wout van Aert en Christophe Laporte namens een Jumbo-Visma een indrukwekkende één-twee op de gevoelige plaat weten te leggen: in de semiklassieker Gent-Wevelgem kwam het duo gezamenlijk met de handen omhoog over de streep.

Redactie

Vorig jaar gebeurde dit ook al in de E3 Saxo Classic. Toen mocht Van Aert als eerste zijn fiets over de streep drukken. Nu werd de zege aan Laporte.

De Belgische topcoureur lijkt dan ook helemaal klaar voor de Ronde van Vlaanderen, volgende week zondag. Afgelopen vrijdag zegevierde hij nog in de E3 Saxo Classic, door Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar in een rechtstreeks duel te verslaan. Die twee waren er in Wevelgem niet bij, maar wat Van Aert deze zondag liet zien, maas wederom indrukwekkend te noemen.

53 kilometer voor de meet vertrok het duo van Jumbo-Visma op de Kemmelberg. Een erg strakke actie van de twee, waarbij ze als een soort koppelkoers probeerden weg te rijden van het achtervolgende peloton.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de volgende passage op de Kemmelberg reed Van Aert zelfs even weg bij Laporte, maar de Belg wachtte op de Fransman en de twee reden gestaag gewoon stees verder weg van het weifelende peloton. Langzaamaan liepen Van Aert en Laporte uit tot pakweg 2 minuten voorsprong.

De winnaar zou dus uit het Jumbo-duo Van Aert-Laporte moeten komen. De vraag was alleen nog wie als eerste zijn wiel over de finish zou mogen gooien. De zege bleek inderdaad gegund te worden aan Laporte.

Lees ook: Jesse Kramer wint op de Adsteeg, Deen Mathias Bregnhoj het eindklassement